Send til 2097:

BLINDLEIA fødselsdato, ditt navn, grad av hast

(Unngå sensitiv informasjon)

Se eksempel

BLINDLEIA 030562 Kari Normann Trenger time for konsultasjon

Normalt to meldinger - bekreftelse og timeavtale.

NB: Tjenesten kan ikke benyttes om man har reservert seg mot kortnummer
Bestill timer, resepter og ekonsultasjoner via knappene øverst på siden eller på www.helsenorge.no ----------TRYKK HER OM DU TRENGER KORONATEST FOR REISE ELLER ANNEN KORONAINFORMASJON

BLINDLEIA LEGESENTER

Blindleia legesenter har fått nytt journalsystem. Ny løsning for elektronisk kontakt med Blindleia legesenter blir via Helsenorge (vanlig innlogging, der du kan sjekke koronasvar/vaksinesertifikat osv) fra og med mandag 1. november, og du kan komme dit enten via vanlig innlogging på helsenorge eller via knappene øverst på hjemmesiden  

TIMEBESTILLING

Trenger du koronatest i forbindelse med reiser, og ikke har fastlege hos oss, må du ta kontakt med legekontoret på telefon ".

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Velkommen til Blindleia legesenter på nett!

Vi er et allmennlegesenter med 6 fastleger, som holder til i 4. etg. i  Helsehuset, Storgata 1c i Lillesand.

På grunn av koronaepidemien ønsker vi at all legekontakt der det er mulig, skal foregå elektronisk. ALLE som medisinsk trenger hurtig time skal få hurtig time. Dette kan gjøres enten via telefonkonsultasjon med lege, videokonsultasjon med lege eller E-konsultasjon med lege (meldingsutveksling). I noen tilfeller er det nødvendig med fysisk undersøkelse.

Du finner oss her!

Vær oppmerksom på at dersom du trenger en hastetime/time samme dag, MÅ du ta kontakt med oss pr. telefon.

Ved behov for AKUTT LEGEHJELP, ring 113. 

Ved hoste, feber eller andre forkjølelsessymptomer SKAL DU IKKE MØTE OPP FYSISK PÅ LEGESENTERET under noen omstendigheter. Ta kontakt med oss per telefon eller melding, slik at vi kan avtale riktig kontaktmåte.

Illustrasjon eller bilde for senter

Aktuelt


Bestilling av legetime, e-konsultasjon og resepter

5. november 2021

Det skal nå fungere med bestilling av legetime, e-konsultasjon og resepter via www.helsenorge.no og vi oppfordrer til å bruke elektronisk kontakt fremfor telefon om du ikke trenger hastetime i dag! 

Blindleia legesenter er stengt fra fredag 29.okt klokka 13 til tirsdag 2. november

28. oktober 2021

OBS-OBS-OBS-OBS-OBS-OBS-OBS-OBS

Blindleia legesenter er stengt fra fredag ettermiddag 29.10 og åpner igjen tirsdag 2. november grunnet endring av datasystem.

 

Akutt hjelp i helgen er som vanlig legavakten i Kristiansand på tlf 116117, på mandag kan de som trenger AKUTT HJELP på dagtid kontakte våre gode naboer AGDERKLINIKKEN på telefon: 37272200

På grunn av omlegging av datasystemer og journalsystemer vil det ikke være mulig å bestille timer eller kontakte oss via hjemmeside/app fra klokken 13.00 fredag 29.oktober og frem til mandag 1. november.

Ny løsning for elektronisk kontakt med Blindleia legesenter blir via Helsenorge (vanlig innlogging, der du kan sjekke koronasvar/vaksinesertifikat osv) fra og med mandag 1. november.

Mandag 1. november holder Blindleia legesenter stengt grunnet opplæring i nytt data og journalsystem. Telefonen vil også være stengt denne dagen. Hvis problemet ditt kan vente, er det fint om du tar kontakt fra tirsdag eller senere i uken. Elektronisk timebestilling og elektronisk kontakt vil være tilgjengelig via hjemmesiden fra midt på dagen mandag 1. november.

 

OBS-OBS-OBS-OBS-OBS-OBS-OBS-OBS

KORONATESTER FOR DE SOM SKAL REISE

13. juli 2021

Skal du ut å reise i sommer?

Blindlia legesenter tilbyr test i forbindelse med fritidsreise, jobbreise eller lignende, dersom det er kapasitet for dette.

Dersom du skal på reise, må du bestille time i god tid. Ved uforutsette hendelser vil øyeblikkelig helsehjelp måtte prioriteres foran reisetester.

Du som skal ut å reise i sommer har selv ansvar for å lese deg opp på hvilken test som kreves i forkant av timebestilling. Du må oppgi hva slags test du trenger, samt behov for attest, når du bestiller time. Legekontoret har ikke kapasitet til å sjekke dette for deg.

Legekontoret tar ikke ansvar for svartid på PCR-test, men normalt sett er dette 1-2 døgn etter testen er tatt avhengig av sykehuslaboratoriets kapasitet.

Hurtigtester til "grønt koronasertifikat" får man svar på etter 15-30 minutter etter testen er tatt. Du trenger ikke vente på svaret, men får dette elektronisk i etterkant. Svarene kommer på www.helsenorge.no hvor du kan logge inn og finne ditt grønne koronasertifikat. Tester du positivt, blir du oppringt, og må i karantene samt ta en PCR test.

Hva koster det?

Testing med hurtigtest eller PCR test i forbindelse med reising dekkes ikke av det offentlige og koster 500kr. Dette gir grønt koronapass ved negativ test. Hvis du trenger skriftlig dokumentasjon på norsk eller engelsk koster det 350 kr i tillegg.

Bestilling av time

Du bestiller time skriftlig øverst til høyre på hjemmesiden (knappen "andre henvendelser/covidtest), Beskriv hvilken test du trenger (PCR eller hurtigtest), og til hvilket tidspunkt du ønsker å teste. Du vil få SMS med svar tilbake på tidspunkt du skal møte. Normalt er det mulig å teste seg mandag, onsdag og fredag mellom klokken 08.00 og 09.00. Alle må bestille time på forhånd. Har du forkjølelse eller Covid symptomer, skal du ikke møte til test på legekontoret, men kontakte Lillesand kommunes testklinikk.

Ny vikarlege Dr.Susanna Sebastianpillai

6. januar 2021

Dr.Susanna Sebastianpillai startet 4.januar som vikarlege på Dr.Terezia Hagen sin fastlegeliste. Hun har foreløpig skrevet vikaravtale for hele 2020 med Dr.hagen som fortsatt har permisjon og jobber på Øyeavdelingen på Sørlandet sykehus. Dr.Sebastianpillai vil følge opp Dr.Hagen sine pasienter når hun er i permisjon, og det er mulig å bestille time både på hjemmesiden og direkte kontakt med resepsjonen. 

Dr.Bjørnar Moen slutter ved Blindleia legesenter

6. januar 2021

Dr.Bjørnar Halsør Moen har vært vikar ved Blindleia legesenter i 1,5 år. Han har vært til stor glede og nytte både for pasienter og kolleger på legesenteret med sitt trivelige vesen og spesielle kunnskap om hudlidelser. Dr.Moen hadde tilbud om å fortsette som vikarlege hos oss, men dessverre (heldigvis for Agder) har Dr.Moen bestemt seg for å takke ja til å starte opp en helt ny hudavdeling på Sørlandet sykehus, Kristiansand. 

Alle pasienter som har vært behandlet for hudsykdommer hos Dr.Moen blir fulgt opp videre av sin respektive fastlege, og det er laget en plan for de som trenger spesifikk oppfølging videre for sine hudlidelser,.

Vi takker Dr.Moen for tiden han har bidratt som lege på Blindleia, og ønsker han lykke til med nye utfordringer på sykehuset. 

Dr.David Wilson går ut i permisjon fra 1. November

13. september 2020

Dr.David Wilson har søkt permisjon fra sin fastlegestilling fra 1. November 2020 for å på fulltid drive med private prosjekter frem til sommeren 2021.

Dr.Wilson får Ida Berg Storaker som fast vikar på sin liste fra 1. November 2020 og frem til Dr.Wilson er tilbake i 2021. Dr.Berg Storaker har jobbet mange år som fastlege i Kristiansand, og siste året (for å fullføre utdanningen som spesialist i allmennmedisin) på DPS (psykiatri) i Kristiansand.

Vi ønsker Dr.Berg Storaker svært velkommen til vår stab på Blindleia legesenter fra November.

Dr.Terezia Hagen har forlenget permisjonstid

13. september 2020

Dr.Terezia Hagen har siden 2019 hatt sitt pliktår på øyeavdelingen på Arendal sykehus for å fullføre utdanningen som spesialist i Allmennmedisin. Hun skulle etter planen kommet tilbake til Blindleia legesenter 1. oktober, men vikarstillingen hennes på øyeavdelingen blir forlenget utover i 2021for ytterligere kunnskap på området.

Vi jobber intenst med å få en fast vikar til å jobbe på Dr.Hagens liste frem til hun kommer tilbake til Blindleia, og tror vi er nærme en svært god vikar. Vi kommer tilbake med informasjon når vi har fått avtalen med ny vikar i boks.

Dr.Danielsen i permisjon

13. september 2020

Tor Jørgen Danielsen er i permisjon fra september 2020 og frem til sommeren 2021.

Hans fulltidsvikar er Dr.Arvid Helle, som vil ivareta alle Dr.Danielsens pasienter så lenge han er i permisjon. Dr.Helle har tidligere jobbet flere år som fastlege på vestlandet før han med kone og barn flyttet til sørlandet for noen år siden, og har her jobbet som legevaktslege og på DPS (psykiatri) i Kristiansand. Vi ønsker Dr.Danielsen lykke til i midlertidige nye utfordringer, og tar godt imot Dr.Helle som vikar!

God kapasitet og ledige timer hos lege

28. mars 2020

Det er god kapasitet og mange ledige timer hos flere leger for tiden!

Mange kontroller gjøres om til telefon eller videokontroller slik at færrest mulig trenger å møte opp på legekontoret. Trenger man fysisk undersøkelse eller blodprøver er det mulighet for dette, og vi utfører dette så trygt som mulig. Det er ingen med hoste eller andre infeksjonsplager som kommer inn på legesenteret, disse skal undersøkes og behandles på et helt annet sted. Alle som trenger legehjelp skal få hjelp, så føler du det er noe som bør undersøkes, trykk på E-konsultasjon knappen øverst til venstre, skriv hva det gjelder, så tar legen kontakt med dere per telefon og avtaler videre plan for undersøkelse om man ikke løser alt på telefon eller video!

Det er ingen grunn til å sitte hjemme og lure på om man er syk. Ville du normalt sett gått til legen for den plagen du kjenner på, så skriv en melding øverst til venstre på hjemmesiden, slik at vi kan finne ut hvordan vi kan hjelpe deg å løse problemet!

Alle som ønsker og trenger det får legetime!

21. mars 2020

Vi har nå god kapasitet til legetimer! Har du er problem eller en sykdom, så ikke sitt hjemme og tenk at det ikke finnes timer. På grunn av koronaepidemien ønsker vi at flest timer gjøres som elektroniske timer med enten legetime på telefon, video eller skriftlig.

Trenger du time, kan du klilppe på boksen øverst til venstre på hjemmesiden "E-konsultasjon" så forsøker legen å kontakte deg så hurtig som mulig samme dag, og senest innen 1 døgn.

I noen tilfeller vil det være nødvendig med fysisk undersøkelse, og hvis du ikke har noen luftveissymtpomer kan du bestille vanlig time hos din lege. Har du plager fra luftveiene skal du kontakte oss per telefon, uansett om det er det du trenger å gå til legen for eller om det er noe annet du skal undersøke.

Også de som trenger vanlige kontroller kan nå ta kontakt for E-konsultasjon, slik at vi får holde kontroll på sykdommen også i disse tider!

Les flere artikler