Send til 2097:

BLINDLEIA fødselsdato, ditt navn, grad av hast

(Unngå sensitiv informasjon)

Se eksempel

BLINDLEIA 030562 Kari Normann Trenger time for konsultasjon

Normalt to meldinger - bekreftelse og timeavtale.

NB: Tjenesten kan ikke benyttes om man har reservert seg mot kortnummer
Bestill timer, resepter og ekonsultasjoner via knappene øverst på siden eller på www.helsenorge.no ----------TRYKK HER OM DU TRENGER KORONATEST FOR REISE ELLER ANNEN KORONAINFORMASJON

Bestilling av legetime, e-konsultasjon og resepter

5. november 2021

Det skal nå fungere med bestilling av legetime, e-konsultasjon og resepter via www.helsenorge.no og vi oppfordrer til å bruke elektronisk kontakt fremfor telefon om du ikke trenger hastetime i dag! 

Blindleia legesenter er stengt fra fredag 29.okt klokka 13 til tirsdag 2. november

28. oktober 2021

OBS-OBS-OBS-OBS-OBS-OBS-OBS-OBS

Blindleia legesenter er stengt fra fredag ettermiddag 29.10 og åpner igjen tirsdag 2. november grunnet endring av datasystem.

 

Akutt hjelp i helgen er som vanlig legavakten i Kristiansand på tlf 116117, på mandag kan de som trenger AKUTT HJELP på dagtid kontakte våre gode naboer AGDERKLINIKKEN på telefon: 37272200

På grunn av omlegging av datasystemer og journalsystemer vil det ikke være mulig å bestille timer eller kontakte oss via hjemmeside/app fra klokken 13.00 fredag 29.oktober og frem til mandag 1. november.

Ny løsning for elektronisk kontakt med Blindleia legesenter blir via Helsenorge (vanlig innlogging, der du kan sjekke koronasvar/vaksinesertifikat osv) fra og med mandag 1. november.

Mandag 1. november holder Blindleia legesenter stengt grunnet opplæring i nytt data og journalsystem. Telefonen vil også være stengt denne dagen. Hvis problemet ditt kan vente, er det fint om du tar kontakt fra tirsdag eller senere i uken. Elektronisk timebestilling og elektronisk kontakt vil være tilgjengelig via hjemmesiden fra midt på dagen mandag 1. november.

 

OBS-OBS-OBS-OBS-OBS-OBS-OBS-OBS

KORONATESTER FOR DE SOM SKAL REISE

13. juli 2021

Skal du ut å reise i sommer?

Blindlia legesenter tilbyr test i forbindelse med fritidsreise, jobbreise eller lignende, dersom det er kapasitet for dette.

Dersom du skal på reise, må du bestille time i god tid. Ved uforutsette hendelser vil øyeblikkelig helsehjelp måtte prioriteres foran reisetester.

Du som skal ut å reise i sommer har selv ansvar for å lese deg opp på hvilken test som kreves i forkant av timebestilling. Du må oppgi hva slags test du trenger, samt behov for attest, når du bestiller time. Legekontoret har ikke kapasitet til å sjekke dette for deg.

Legekontoret tar ikke ansvar for svartid på PCR-test, men normalt sett er dette 1-2 døgn etter testen er tatt avhengig av sykehuslaboratoriets kapasitet.

Hurtigtester til "grønt koronasertifikat" får man svar på etter 15-30 minutter etter testen er tatt. Du trenger ikke vente på svaret, men får dette elektronisk i etterkant. Svarene kommer på www.helsenorge.no hvor du kan logge inn og finne ditt grønne koronasertifikat. Tester du positivt, blir du oppringt, og må i karantene samt ta en PCR test.

Hva koster det?

Testing med hurtigtest eller PCR test i forbindelse med reising dekkes ikke av det offentlige og koster 500kr. Dette gir grønt koronapass ved negativ test. Hvis du trenger skriftlig dokumentasjon på norsk eller engelsk koster det 350 kr i tillegg.

Bestilling av time

Du bestiller time skriftlig øverst til høyre på hjemmesiden (knappen "andre henvendelser/covidtest), Beskriv hvilken test du trenger (PCR eller hurtigtest), og til hvilket tidspunkt du ønsker å teste. Du vil få SMS med svar tilbake på tidspunkt du skal møte. Normalt er det mulig å teste seg mandag, onsdag og fredag mellom klokken 08.00 og 09.00. Alle må bestille time på forhånd. Har du forkjølelse eller Covid symptomer, skal du ikke møte til test på legekontoret, men kontakte Lillesand kommunes testklinikk.

Ny vikarlege Dr.Susanna Sebastianpillai

6. januar 2021

Dr.Susanna Sebastianpillai startet 4.januar som vikarlege på Dr.Terezia Hagen sin fastlegeliste. Hun har foreløpig skrevet vikaravtale for hele 2020 med Dr.hagen som fortsatt har permisjon og jobber på Øyeavdelingen på Sørlandet sykehus. Dr.Sebastianpillai vil følge opp Dr.Hagen sine pasienter når hun er i permisjon, og det er mulig å bestille time både på hjemmesiden og direkte kontakt med resepsjonen. 

Dr.Bjørnar Moen slutter ved Blindleia legesenter

6. januar 2021

Dr.Bjørnar Halsør Moen har vært vikar ved Blindleia legesenter i 1,5 år. Han har vært til stor glede og nytte både for pasienter og kolleger på legesenteret med sitt trivelige vesen og spesielle kunnskap om hudlidelser. Dr.Moen hadde tilbud om å fortsette som vikarlege hos oss, men dessverre (heldigvis for Agder) har Dr.Moen bestemt seg for å takke ja til å starte opp en helt ny hudavdeling på Sørlandet sykehus, Kristiansand. 

Alle pasienter som har vært behandlet for hudsykdommer hos Dr.Moen blir fulgt opp videre av sin respektive fastlege, og det er laget en plan for de som trenger spesifikk oppfølging videre for sine hudlidelser,.

Vi takker Dr.Moen for tiden han har bidratt som lege på Blindleia, og ønsker han lykke til med nye utfordringer på sykehuset. 

Dr.David Wilson går ut i permisjon fra 1. November

13. september 2020

Dr.David Wilson har søkt permisjon fra sin fastlegestilling fra 1. November 2020 for å på fulltid drive med private prosjekter frem til sommeren 2021.

Dr.Wilson får Ida Berg Storaker som fast vikar på sin liste fra 1. November 2020 og frem til Dr.Wilson er tilbake i 2021. Dr.Berg Storaker har jobbet mange år som fastlege i Kristiansand, og siste året (for å fullføre utdanningen som spesialist i allmennmedisin) på DPS (psykiatri) i Kristiansand.

Vi ønsker Dr.Berg Storaker svært velkommen til vår stab på Blindleia legesenter fra November.

Dr.Terezia Hagen har forlenget permisjonstid

13. september 2020

Dr.Terezia Hagen har siden 2019 hatt sitt pliktår på øyeavdelingen på Arendal sykehus for å fullføre utdanningen som spesialist i Allmennmedisin. Hun skulle etter planen kommet tilbake til Blindleia legesenter 1. oktober, men vikarstillingen hennes på øyeavdelingen blir forlenget utover i 2021for ytterligere kunnskap på området.

Vi jobber intenst med å få en fast vikar til å jobbe på Dr.Hagens liste frem til hun kommer tilbake til Blindleia, og tror vi er nærme en svært god vikar. Vi kommer tilbake med informasjon når vi har fått avtalen med ny vikar i boks.

Dr.Danielsen i permisjon

13. september 2020

Tor Jørgen Danielsen er i permisjon fra september 2020 og frem til sommeren 2021.

Hans fulltidsvikar er Dr.Arvid Helle, som vil ivareta alle Dr.Danielsens pasienter så lenge han er i permisjon. Dr.Helle har tidligere jobbet flere år som fastlege på vestlandet før han med kone og barn flyttet til sørlandet for noen år siden, og har her jobbet som legevaktslege og på DPS (psykiatri) i Kristiansand. Vi ønsker Dr.Danielsen lykke til i midlertidige nye utfordringer, og tar godt imot Dr.Helle som vikar!

God kapasitet og ledige timer hos lege

28. mars 2020

Det er god kapasitet og mange ledige timer hos flere leger for tiden!

Mange kontroller gjøres om til telefon eller videokontroller slik at færrest mulig trenger å møte opp på legekontoret. Trenger man fysisk undersøkelse eller blodprøver er det mulighet for dette, og vi utfører dette så trygt som mulig. Det er ingen med hoste eller andre infeksjonsplager som kommer inn på legesenteret, disse skal undersøkes og behandles på et helt annet sted. Alle som trenger legehjelp skal få hjelp, så føler du det er noe som bør undersøkes, trykk på E-konsultasjon knappen øverst til venstre, skriv hva det gjelder, så tar legen kontakt med dere per telefon og avtaler videre plan for undersøkelse om man ikke løser alt på telefon eller video!

Det er ingen grunn til å sitte hjemme og lure på om man er syk. Ville du normalt sett gått til legen for den plagen du kjenner på, så skriv en melding øverst til venstre på hjemmesiden, slik at vi kan finne ut hvordan vi kan hjelpe deg å løse problemet!

Alle som ønsker og trenger det får legetime!

21. mars 2020

Vi har nå god kapasitet til legetimer! Har du er problem eller en sykdom, så ikke sitt hjemme og tenk at det ikke finnes timer. På grunn av koronaepidemien ønsker vi at flest timer gjøres som elektroniske timer med enten legetime på telefon, video eller skriftlig.

Trenger du time, kan du klilppe på boksen øverst til venstre på hjemmesiden "E-konsultasjon" så forsøker legen å kontakte deg så hurtig som mulig samme dag, og senest innen 1 døgn.

I noen tilfeller vil det være nødvendig med fysisk undersøkelse, og hvis du ikke har noen luftveissymtpomer kan du bestille vanlig time hos din lege. Har du plager fra luftveiene skal du kontakte oss per telefon, uansett om det er det du trenger å gå til legen for eller om det er noe annet du skal undersøke.

Også de som trenger vanlige kontroller kan nå ta kontakt for E-konsultasjon, slik at vi får holde kontroll på sykdommen også i disse tider!

Legetime på telefon og video

17. mars 2020

Helsedirektoratet har grunnet dagens situasjon gjort at det er mulig/lov for fastleger å gjøre vanlige legetimer om til telefon eller videotimer. Dette betyr at vi har lov til å sykemelde, gjøre medisinendringer og andre legevurderinger elektronisk i den grad det er mulig. Helsedirektoratet har bestemt at en slik legetime vil koste det samme som en vanlig legetime

Hvis du trenger å bli undersøkt eller ta prøver, og dette ikke kan vente, avtaler vi at du kommer på vanlig time slik at du kan bli undersøkt og tatt prøver av. Du skal ikke komme på dette hvis du har hoste, feber eller andre forkjølelses eller luftveisplager.

Hvis du har hoste, feber eller andre forkjølelses eller luftveisplager, og samtidig trenger å bli undersøkt for noe som ikke kan vente, så skal du kontakte Blindleia legesenter på sms slik at vi kan kontakte deg og hvis nødvendig avtale undersøkelse på infeksjonsklinikken som vi har satt opp sammen med kommunen og de andre legekontorene i kommunen på Dovre.

Alle som trenger helsehjelp prøver vi å hjelpe. Har du helt konkrete spørsmål om koronasmitte og infeksjon, kan du først gå inn på:

www.koronasjekk.no og https://helsenorge.no/koronavirus

Det vil dessverre til tider være lenger ventetid enn vanlig på telefon, da det er flere hundre personer som ringer oss hver dag. Ta gjerne kontakt på sms, så kan vi svare deg etterhvert som tiden strekker til. Trenger du akutt hjelp ring 113. Trenger du legetilsyn av oss samme dag må du som vanlig ringe oss.

Ingen med hoste, feber eller andre luftveisplager skal møte opp på legesenteret!

16. mars 2020

Ingen med forkjølelse- eller influensasymptomer skal møte opp på legesenteret. Det gir svært stor smitterisiko for andre pasienter som kanskje må undersøkes av andre årsaker. Hvis du er syk, og trenger undersøkelse så skal du kontakte legekontoret på telefon eller melding via hjemmesiden slik at vi kan avtale hvordan vi kan undersøke og behandle deg!

Lurer på på om du er smittet av koronaviruset?

16. mars 2020

Noen svært dyktige leger og sykepleiere i Kristiansand har laget en enkel sjekkliste du kan krysse av dine plager og se hvilke anbefalinger staten har lagt for deg! Gjør dette før du ringer legekontoret, så kanskje det blir mindre telefonkø for de som trenger en time.

https://koronasjekk.no/

 

Videokonsultasjon på blindleia legesenter

13. mars 2020

Har du behov for legevurdering, mne tror dette kan ordnes uten oppmøte, eller du er bekymret for å møte opp på legesenteret? Da kan du sende SMS til legekontoret med sprøsmål om videokonsultasjon, og vil vil kontakt deg ift dette. Staten har lagt opp til at vi har lov til dette i situasjonen vi er i nå, for at folk skal få den helsehjelpen de trengfer. Du vil trenge en smarttelefon eller datamaskin med mikrofon og høyttaler. Tjenesten er fra staten lagt opp til å koste det samme som en vanlig time, men du slipper altså å møte opp. Hvis det er spesielle ting som gjør at du må/bør ha time for undersøkelse eller prøve, så blir dette kommunisert.

Ny fastlegevikar på Blindleia

8. mars 2020

Hanne Marte Lien er fastlegevikar for Dr.Terezia Hagen mens hun har sin obligatoriske spesialistutdanning på Sørlandet sykehus, Arendal fra oktober 2019 til oktober 2020.Dr.hagen var opprinnelig tenkt tilbake på Blindleia fra april 2020, men for å fullføre sin spesialistutdanning må hun etter dagens regler være på sykehuset helt til oktober 2020. 

Dr.Hanne Marte Lien har vært turnuslege på Blindleia legesenter for 1,5 år siden. Hun har etter dette jobbet som fastlegevikar i Arendal. Vi hadde nå en ledig plass til Dr.Lien da Dr.Terezia Hagen må være på sykehuset i Arendal lenger enn først planlagt. Vi har gledet oss til gjensynet med Hanne Marte, og planen er at hun blir fast vikar for Dr.Hagen sine pasienter til hun er tilbake i oktober 2020!

Koronavirus

29. februar 2020

Korona virus – hva gjør du hvis du mistenker at du er syk med koronaviruset?
Du skal kontakte Blindleia legesenter på TELEFON 37269130 på dagtid ukedager, eller legevakten på telefonnummer 116 117 for å få informasjon om hvordan du skal forholde deg dersom (Du skal IKKE møte opp på legesenteret):
– Du har vært i et område med vedvarende spredning av koronaviruset de siste 14 dagene eller hatt nærkontakt med en person som er bekreftet syk (med prøvesvar) med det nye koronaviruset i løpet av de siste 14 dagene. Lenke til områder med vedvarende spredning av koronaviruset
– Du har symptomer på luftveisinfeksjon som hoste, feber, sår hals, brystsmerter og pustevansker.

Hvis du ikke har vært i de nevnte landområdene siste 14 dager, eller du har vært der, men ikke har noen av symptomene som er over, trenger du ikke ta kontakt med lege.

For mere informasjon se folkehelseinstituttets hjemmeside.

Vikarlege Espen Aas har sluttet

9. januar 2020

Vikarlege Espen Aas er sluttet på Blindleia legesenter, da han har fått ny fast legestilling i en annen kommune. Vi takker Dr. Aas for 2 års arbeid hos oss, og ønsker han lykke til videre i legegjerningen.

INFLUENSAVAKSINEN ER KOMMET 2019

21. oktober 2019

Vi har nå fått influensavaksinen i hus. Alle som ønsker vaksinen kan komme til legekontoret uten time og henvende seg i luka mellom klikka 08.15 og 14.30 alle hverdager. Vi har influensavaksinen på lager hos oss. Alle må vente 20 minutter til observasjon på venterommet etter vaksinen er tatt. 
Hvis du er i tvil om du burde ta vaksinen, kan du se folkehelseinstituttets anbefaling på linken nedenfor, eller ta kontakt med sekretærene på legekontoret.

https://fhi.no/sv/influensa/influensavaksine/influensavaksine/ 

 

Terezia Hagen har permisjon til mars 2020

20. oktober 2019

Fastlege Terezia Hagen har permisjon fra oktober 2019-mars 2020. Hun tar da sitt obligatoriske opphold som sykehuslege i 6 måneder, som en del av videreutdanningen for å bli spesialist i allmennmedisin. Vi gleder oss allerede til hun kommer tilbake med ny kunnskap til oss fra Øyeavdelingen i Arendal! Dr.Hagens pasienter blir heldigvis godt ivaretatt av vår gode vikar Dr.Espen Aas, som allerede har vært hos oss i halvannet år. Han kommer til å ha Dr.Hagens kontor mens hun er borte, og kommer primært til å ha ansvar for hennes pasienter. Timebestilling kan gjøres øverst til venstre på denne siden.

Vikarlege Bjørnar Halsør Moen

20. oktober 2019

Bjørnar Halsør Moen har jobbet som vikarlege på Blindleia legesenter fra August 2019. Bjørnar har vært turnuslege på Blindleia legesenter for flere år siden, og har etter dette videreutdannet seg til hudspesialist. Bjørnar har jobbet som hudlege ved hudavdelingen på Haukeland universitetssykehus i flere år, og nå er vi så heldige å nyte godt av hans hudkunnskap, i tillegg til vanlige allmennmedisinske kunnskaper, når han er vikar hos oss 3 dager i uken. De to øvrige dagene jobber han som hudspesialist ved Sørhud hudlegespesialist. Alle våre pasienter kan bestille time hos Bjørnar, da han vikarierer noe for alle de ulike fastlegene. Timebestilling kan gjøres øverst til venstre på denne siden.

Influensavaksine 2019/2020 klar fra 22.oktober!

11. oktober 2019

Influensavaksinen for sesongen 2019/2010 er forsinket i levering fra Folkehelseinstituttet (FHI) til kommunene. Vi får influensavaksiner via Lillesand kommune. Slik det ser ut nå har vi vaksinen klar fra og med 22.oktober! 

Vi gir nøyaktig beskjed her på hjemmesiden så fort vi har mer informasjon om ankomstdato.

Velg selv tidspunkt for din egen legetime!

9. april 2018

Du som har fastlege hos oss kan trykke på "bestill med timebok". Det kan du velge ditt eget tidspunkt for time hos fastlegen og booke denne selv med umiddelbart svar. Du kan velge time hos din fastlege eller vår vikar (Espen Aas). De grønne dagene har ledige timer. Øyeblikkelig hjelp/Hastetimer samme dag må som tidligere ringes inn til resepsjonen.