Skal du ut å reise i sommer?

Blindlia legesenter tilbyr test i forbindelse med fritidsreise, jobbreise eller lignende, dersom det er kapasitet for dette.

Dersom du skal på reise, må du bestille time i god tid. Ved uforutsette hendelser vil øyeblikkelig helsehjelp måtte prioriteres foran reisetester.

Du som skal ut å reise i sommer har selv ansvar for å lese deg opp på hvilken test som kreves i forkant av timebestilling. Du må oppgi hva slags test du trenger, samt behov for attest, når du bestiller time. Legekontoret har ikke kapasitet til å sjekke dette for deg.

Legekontoret tar ikke ansvar for svartid på PCR-test, men normalt sett er dette 1-2 døgn etter testen er tatt avhengig av sykehuslaboratoriets kapasitet.

Hurtigtester til "grønt koronasertifikat" får man svar på etter 15-30 minutter etter testen er tatt. Du trenger ikke vente på svaret, men får dette elektronisk i etterkant. Svarene kommer på www.helsenorge.no hvor du kan logge inn og finne ditt grønne koronasertifikat. Tester du positivt, blir du oppringt, og må i karantene samt ta en PCR test.

Hva koster det?

Testing med hurtigtest eller PCR test i forbindelse med reising dekkes ikke av det offentlige og koster 500kr. Dette gir grønt koronapass ved negativ test. Hvis du trenger skriftlig dokumentasjon på norsk eller engelsk koster det 350 kr i tillegg.

Bestilling av time

Du bestiller time skriftlig øverst til høyre på hjemmesiden (knappen "andre henvendelser/covidtest), Beskriv hvilken test du trenger (PCR eller hurtigtest), og til hvilket tidspunkt du ønsker å teste. Du vil få SMS med svar tilbake på tidspunkt du skal møte. Normalt er det mulig å teste seg mandag, onsdag og fredag mellom klokken 08.00 og 09.00. Alle må bestille time på forhånd. Har du forkjølelse eller Covid symptomer, skal du ikke møte til test på legekontoret, men kontakte Lillesand kommunes testklinikk.