Bestill time med SMS

Send til 2097:

HEIA fødselsdato, ditt navn, grad av hast

(Unngå sensitiv informasjon)

Se eksempel

HEIA 030562 Kari Normann Trenger time for konsultasjon

Kr. 6,- per mottatt melding.

Normalt to meldinger - bekreftelse og timeavtale.

NB: Tjenesten kan ikke benyttes om man har reservert seg mot kortnummer
Viktig informasjon om Koronaviruset

Heiaklinikken

Velkommen til våre hjemmesider!

For informasjon om Korona: Se under "Aktuelt" nedenfor. I tillegg er det generell info i linken ovenfor ("Viktig informasjon om Koronaviruset).

Vi ønsker å gjøre kontakten med oss så enkel som mulig. Derfor er det tilrettelagt for timebestilling via helsenorge.no . Enn så lenge har vi ikke mulighet for å "plukke timer" direkte fra legenes timebok på nett, men dette jobber vi med å få til. 

Ved øyeblikkelig hjelp-behov kan vårt alternative telefonnummer 32842230 benyttes.

Ved akutte, livstruende tilstander ringer man 113.

Illustrasjon eller bilde for senter

Aktuelt


Heiaklinikken holder stengt tirsdag 23/11 2021

22. november 2021

På grunn av bytte av dataanlegg/system holder Heiaklinikken stengt tirsdag 23/11 2021. Telefonen vil heller ikke bli betjent denne dagen.

Vi er i gang igjen med ordinær drift fra og med onsdag 24/11 2021.

Hvis du har behov for å ha kontakt med lege/legesenter den dagen vi har stengt fungerer Tranby legesenter som et sted man kan henvende segt for "øyeblikkelig hjelp". Vårt "vikarkontor" vil trolig få det veldig travelt denne dagen og vi ønsker derfor at alle henvendelser som kan vente til vi igjen har åpent igjen gjør nettop det: Ta kontakt med Heiaklinikken på onsdag eller senere i uka. 

"Vikarlegesenter" for øyeblikkelig hjelp tirsdag 23/11:

Tranby legesenter (tranbylegesenter.no)
Dølasletta 7

3408 Tranby

Telefon32 85 87 10
Faks32852112

Influensavaksinering høsten/vinteren 2021/2020.

12. oktober 2021

Influensavaksinen anbefales spesielt til personer i risikogruppene:
- Gravide etter 12. svangerskapsuke (2. og 3. trimester). Gravide i 1. trimester med annen tilleggsrisiko skal også få tilbud om influensavaksine.
- Beboere i omsorgsboliger og sykehjem
-Alle fra fylte 65 år
- Barn og voksne med:
diabetes type 1 og 2, kronisk lungesykdom, hjerte- og karsykdom, leversvikt eller nyresviktkronisk nevrologisk sykdom eller skadenedsatt immunforsvarsvært alvorlig fedme (KMI over 40)annen alvorlig og/eller kronisk sykdom der influensa utgjør en alvorlig helserisiko, etter individuell vurdering av lege

I tillegg er helsepersonell med pasientontakt og personer som bor med noen som har nedsatt immunforsvar anbefalt å ta vaksinen.
Personer som ikke er i noen risikogruppe kan også få vaksinen.

Vi har drop-in-vaksinering på tirsdager og fredager. Ellers kan du ta kontakt med oss for å få avtalt tid for vaksinen. Vi har avtalebasert vaksinering på mandager, onsdager og torsdager. 

Influensavaksinering høsten/vinteren 2020/2021.

23. september 2020

Etter opplysningene vi har fått fra Folkehelseinstituttet vil vi få årets influensavaksine i uke 41.

Tidligere år har vi hatt mulighet for drop-in-vaksinering, men på grunn av Coronasituasjonen kan vi ikke gjøre det slik i år.

De som ønsker vaksinen kan nå ta kontakt med oss for å avtale tid. 

På grunn av nasjonal rasjonering av influensavaksinene har vi i første omgang kun anledning til å tilby influensavaksinering til personer i risikogruppene:

Dette er risikogruppene

Følgende personer inngår i det vi omtaler som risikogruppene og anbefales/tilbys influensavaksine på grunn av økt risiko for alvorlig sykdom:

  • Alle over 65 år
  • Beboere i sykehjem og omsorgsboliger
  • Barn og voksne med hjerte- og lungelidelser, diabetes, lever- eller nyresvikt, nevrologisk sykdom, svekket immunforsvar (samt deres pårørende) og svært alvorlig fedme.
  • Gravide i 2. og 3. trimester, samt gravide i 1. trimester som har kronisk sykdom eller er helsepersonell

Vi er her for deg!

25. mars 2020

Kjære alle våre pasienter!

Med bakgrunn i pandemi/nasjonalt utbrudd av Coronavirus er det, av smittevernmessige årsaker, ønskelig å begrense fysiske pasientbesøk på fastlegekontoret.

Selv om tilgjengeligheten på fysiske legetimer er svært begrenset er vi like mange leger på jobb som vanlig. Slik situasjonen er nå har vi god kapasitet for å bistå.

Vi ønsker å være til hjelp for pasientene våre. Mange av konsultasjonene vi gjør nå er e-konsultasjoner som gjøres enten per video eller per telefon. Ta kontakt med oss via hjemmesiden, e-post, sms eller ring oss så skal vi gjøre det vi kan for bistå dere så raskt og godt vi klarer. 

Her er en link til en video som en kollega av oss har laget. Vi synes den forklarer situasjonen godt:

https://www.youtube.com/watch?v=kcxqU_fqHKU&feature=youtu.be

Ikke møt opp på legekontoret! Ta kontkakt med oss per telefon/SMS/vår hjemmeside

15. mars 2020

Med bakgrunn i pandemi/nasjonalt utbrudd av Coronavirus er det ønskelig, av smittevernmessige årsaker, å begrense fysiske pasientbesøk på fastlegekontoret.

Vi vil derfor, i så stor grad som mulig, tilby konsultasjon gjort via kryptert videooverføring i stedet for fysisiske konsultasjoner. 

Har du symptomer på øvre luftveisinfeksjon gjerne med  hoste, tungpust, feber eller hodepine, eller har mistanke om at du kan være smittet med det nye koronaviruset? Ikke gå inn på venterommet! Ta kontakt med fastlege din på telefon. Heiaklinikkens telefonnummer er: 32844834

Legen din vurderer om du er i behov av undersøkelse. Planlagte undersøkelser foregår i regi av Legevakta i Drammen eller kommunens "prøvetelt" i Lierbyen. Legen din rekvirerer prøvetakning der kriteriene for det er oppfylt. Du skal holde deg hjemme til du har fått svar på prøven din.

Utenom fastlegens åpningstid kan du ringe 116117.

ENGLISH

Are you possibly infected with the new coronavirus? Do not enter the waiting room! Please call your doctor.

Heiaklinikken: 32844834

Your doctor will decide whether or not you need to be examined. Planned tests will be carried out by «Legevakta" in Drammen» on your doctor’s orders. This means that you will be testet at home. You should stay at home until you have your test results.

Outside office hours you can call 116 117.

CORONA-virus: To everyone who has been told to stay at home: information in other languages

15. mars 2020

This link will direct you to information about quarantine and isotation due to the Corona-situation (engelsk, arabisk, dari, farsi, fransk, italiensk, kurmanji, litauisk, pashto, polsk, punjabi, russisk, somali, samisk (nord- og sørsamisk), sorani, spansk, tegalog, thai, tigrinja, tyrkisk, tysk, urdu og vietnamesisk):

https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/rad-til-personer-som-er-smittet-eller-har-vart-utsatt-for-smitte/informasjon-om-hjemmekarantene-og-isolasjon-pa-ulike-sprak/

 

Corona/Covid-19

28. februar 2020

Har du mistanke om at du kan være smittet med det nye koronaviruset? Ikke gå inn på venterommet! Ta kontakt med fastlege din på telefon. Heiaklinikkens telefonnummer er: 32844834

Legen din vurderer om du er i behov av undersøkelse. Planlagte undersøkelser foregår ved hjemmebesøk fra legevaktsbilen. Legen din rekvirerer prøvetakning fra legevakten. Du skal holde deg hjemme til du har fått svar på prøven din.

Utenom fastlegens åpningstid kan du ringe 116117.

ENGLISH

Are you possibly infected with the new coronavirus? Do not enter the waiting room! Please call your doctor.

Heiaklinikken: 32844834

Your doctor will decide whether or not you need to be examined. Planned tests will be carried out by «legvaktsbilen» on your doctor’s orders. This means that you will be testet at home. You should stay at home until you have your test results.

Outside office hours you can call 116 117.

Influensavaksinen har kommet !

11. oktober 2019

Influensavaksinen anbefales spesielt til personer i risikogruppene:

- Gravide etter 12. svangerskapsuke (2. og 3. trimester). Gravide i 1. trimester med annen tilleggsrisiko skal også få tilbud om influensavaksine.

- Beboere i omsorgsboliger og sykehjem

-Alle fra fylte 65 år

- Barn og voksne med:

  • diabetes type 1 og 2
  • kronisk lungesykdom, hjerte- og karsykdom, leversvikt eller nyresvikt
  • kronisk nevrologisk sykdom eller skade
  • nedsatt immunforsvar
  • svært alvorlig fedme (KMI over 40)
  • annen alvorlig og/eller kronisk sykdom der influensa utgjør en alvorlig helserisiko, etter individuell vurdering av lege

I tillegg er helsepersonell med pasientontakt anbefalt å ta vaksinen.

Personer som ikke er i noen risikogruppe kan også få vaksinen.

Meslinger og meslingevaksine

10. april 2019

På grunn av flere tilfeller av meslingeutbrudd i vestlige land i de siste årene har sykdommen vært omtalt en del i media.. Meslinger er en svært smittsom og potensielt dødelig sykdom. I Norge ble meslingevaksinen introdusert i barnevaksinasjonsprogrammet i 1969. På grunn av dette er meslinger sjeldent i Norge. Tilfeller i Norge forekommer som følge av smitte ved utenlandsreise/besøk fra utlandet og kan spre seg i som følge av dårlig vaksinasjonsdekning i noen uvaksinerte miljøer.

Du kan bestille time ved vår vaksinasjonsklinikk hvis du vet du bør ta meslingevaksinen eller for å få råd om det kan være lurt at du tar den.

Influensavaksinen har kommet !

27. september 2018

Influensavaksinen anbefales spesielt til personer i risikogruppene:
•Personer som er 65 år eller eldre
•Voksne og barn med alvorlige luftveissykdommer, spesielt personer med nedsatt lungekapasitet
•Voksne og barn med kroniske hjerte/karsykdommer, spesielt personer med alvorlig hjertesvikt.
•Voksne og barn med nedsatt infeksjonsresistens eller diabetes/sukkersyke (både type 1 og type 2)
•Voksne og barn med kronisk nyresvikt
•Beboere på alders- og sykehjem
•Voksne og barn med alvorlig fedme, dvs kroppsmasseindeks (BMI) over 40 kg/m2

I tillegg er helsepersonell med pasientontakt anbefalt å ta vaksinen.

Personer som ikke er i noen risikogruppe kan også få vaksinen.

Les flere artikler