Hva gjør du hvis du mistenker at du er syk med det nye koronaviruset?

Rådene for hvordan du skal forholde deg når du mistenker luftveisinfeksjon med det nye koronaviruset, har endret seg i takt med utviklingen nasjonalt og internasjonalt. Oppdaterte retningslinjer finnes på FHI.no

Vi er nå i en fase hvor det er lokal spredning av Covid 19 i samfunnet hos oss.

Når man er ute av huset skal man holde minst 1 meter avstand til andre mennesker, både utendørs og innendørs.

God håndhygiene er svært viktig.  Vask hendene, eller bruk håndsprit etter kontakt med berøringspunkter andre mennesker kan ha tatt i før deg.

Bruk munnbind i situasjoner der det ikke er mulig å overholde 1 meter avstand til andre. 

Alle som er syke med luftveissymptomer, holder seg hjemme for å unngå smitte til andre. Dette er for å beskytte de mest sårbare i samfunnet.

For alle innbyggere i Kvæfjord kommune med luftveisinfeksjon og personer som er tror de kan være smittet med koronavirus: 

  • ring legekontoret 77023400 og avtal testing.

Symptomene ved infeksjon med covid 19 er som ved andre luftveisinfeksjoner, de kan være lette som hoste, feber, sår hals, til mer alvorlige symptomer.

Ved alvorlige symptomer som tung pust, feber, rask pust dårlig allmenntilstand:  ta rask kontakt med legekontoret på dagtid eller legevakt 116117 utenom legekontorets åpningstid.

 

Er du frisk, men har spørsmål om korona? 

Ring Kvæfjord kommunes koronatelefon tlf 992 16 990. Telefonen er betjent mandag til fredag klokken 08:00 til 15:00.

Karantene omfatter å ikke gå på jobb eller skole, unngå reiser, ikke ta offentlig transport, og unngå andre steder der man lett kommer nær andre.

Nye regler og råd om reise inn og ut av Norge er oppdatert på nettsiden: Smittevernråd ved reise 

 

For mer informasjon om koronaviruset, se Folkehelseinstituttets sider:  https://fhi.no/  eller https://helsenorge.no/, eller Kvæfjord Kommunes informasjonssider om korona:  https://www.kvafjord.kommune.no/informasjon-om-koronaviruset.524688.nn.html

 Publikumstelefon

Har du spørsmål om det nye koronaviruset? Hvis du ikke finner svar på fhi.no, eller helsenorge.no, ring:  81555015 eller lokal koronatelefon: