Senteret sitt bannerbilde
Viktig informasjon om Koronaviruset

Hvordan bestille time?

Det er mange som ønsker å nå oss og det kan ta litt tid å komme igjennom på telefon. Om du vil gjøre det enkelt og spare tid kan du benytte vår SMS-bestilling. Da skriver du LØRENSKOG navnet ditt, fødselsdatoen din, når du ønsker time, og ett ord om hva det gjelder og sender meldingen til 2097. En slik melding kan se slik ut: "LØRENSKOG Ola Hansen 040565 ønsker time neste uke, ryggsmerter". Tjenesten koster kr 6,- pr. mottat melding. Du kan sende meldingen når som helst på døgnet. Vi forsøker å gi tilbakemelding om time innen 24 timer mandag til fredag. Vi tilstreber at du kommer til din fastlege. Dersom det ikke er ledig time hos din fastlege vil du få time hos en av de andre legene.

Vi tar dessverre ikke timebestilling på mail.

VIKTIG!! SMS TIMEBESTILLING GJELDER IKKE FOR ØYEBLIKKELIG HJELP, ELLER TIMER SOM HASTER. DISSE TIMENE MÅ BESTILLES PR.TELEFON!

Avbestille time eller endre timeavtale

Ring oss eller send LØRENSKOG navnet ditt og fødselsdato med avbestillingen eller ønsket om endring av time til 2097. Dette må skje innen 24 timer virkedagen før konsultasjonen skal finne sted, ellers må du betale for timen. Dette gjelder også om du har fått frikort.

Vi tar dessverre ikke avbestilling eller endring av time pr. mail.

Betalingsautomat på Venterommet

Det er installert betalingsautomat fra MELIN på venterommet.

Du kan betale med kort eller velge faktura.

Tast inn fødselsdato (6 siffer). Velg betalingsmåte (kort/faktura). Sett inn kort til høyre (chip fra deg), tast kode + ok. Kvittering eller giro blir skrevet ut av automaten.

Hvis du ikke betaler etter at du har vært på konsultasjon hos oss vil det fra MELIN sendes ut en faktura og det vil da tilkomme et gebyr på kr. 59-.

Maskinen tar korttyper merket Bank Accept/VISA og Mastercard.

Vi ønsker at du betaler med kort. Dersom du ikke kan betale med kort kan du få giro. Det vil da medføre et gebyr på kr. 59,-. Hvis du får tilsendt papirer fra legen vil det i tillegg tilkomme et ekspedisjonsgebyr (pr.tiden 59,-.)

Hvordan bestille resepter på faste medisiner?

Faste medisiner som du har fått utskrevet herfra tidligere kan du bestille på sms. Andre foreskrivinger må vurderes på time hos lege.

Fra 1. september 2012 har legene bestemt at ved fornyelse av resepter på smertestillende og B-preparater (vanedannede medisiner), sykmeldinger og henvisninger må man ha legetime!

Vi har fått installert E-RESEPT! Det er ingen egenandel for e-resept fra legen. På apoteket oppgir du fødselsnummer eller navn og fødselsdato og hvilke varer du skal hente. Du kan bli bedt om å legitimere deg. Du må ha time for å få resept på medikamenter du ikke har fått skrevet ut hos oss tidligere. For mer info om e-resept, se www.helsenorge.no.

Attester/henvisninger og korttidssykemeldinger

Legene skriver attester, henvisninger og sykmeldinger. Hovedregel er at du må på time for å få dette.

Av og til kan legen ha laget en avtale med pasienten om at enkle henvisninger/attester kan fås uten legetime (f.eks. henvisning til fysioterapi, forlengelse av sykmeldinger eller noen enkle attester). Dette legges til henting i resepsjonen etter avtale med pasient.

Henvisninger/attester som ikke er bitt hentet innen to uker vil bli sendt hjem til pasienten. Det vil da følge med en giro og tilkomme et girogebyr på kr. 59,-.

Hvem kan bestille time hos oss?

Pasienter som har fastlege på vårt legesenter kan bestille time hos oss. Se forøvrig informasjon andre steder på nettsidene.

 Drosjerekvisisjon

Hvis du ønsker drosjerekvisisjon må det være en medisinsk grunn/sykdom som gjør at du ikke kan bruke offentlig kommunikasjon. Om det ikke går buss, eller tog som passer med det du skal, så anses dette ikke som en medisinsk grunn. I slike tilfeller er det Pasientreiser (91505515) som kan skrive ut rekvisisjonen. Ring eller oppsøk lege/Pasientreiser i god tid før du skal til undersøkelse.

NB! Det er dessverre ikke lov å bestille Pasientreiser tur/retur hjemsted - fastlege over forskjellige kommunegrenser.

Legen skriver i så fall ut rekvisisjonen bare til undersøkelsesstedet.

Vaksinering

Du trenger ikke time hos lege for influensavaksine.

Kontakt Vaksinekontoret i Lørenskog tlf. 67201702 ved behov for reisevaksiner.

Suturfjerning

Har du foretatt små inngrep hos oss vil du få ny tid til å få fjernet suturene etter bestemt antall dager.

Har du foretatt operasjoner andre steder anbefaler vi at du ringer oss og bestiller time for å få fjernet suturer/agraffer. Dette for å tilstrebe minst mulig ventetid.

Urinprøver

Urinprøver som medbringes legetimen bes tatt på egnet sterilt glass og MÅ merkes tydelig med navn og fødselsdato. Glassene fås kjøpt på apoteket. Prøven skal leveres i resepsjonen før legetimen.

Gravide som skal på svangerskapskontroll skal alltid ha med urinprøve og svangerskapsjournal.