Senteret sitt bannerbilde

Helseplattformen

10. desember 2019

Karl Ulvan Hilt og Nikolai Aarre Mæhlum har begynt i 40% stilling som fastlege-fagekspert i Helseplattformen. Fremover vil de vanligvis arbeide 3 dager i uka på Ranheim legesenter (mandag, tirsdag og fredag) og 2 dager i uka med Helseplattformen (onsdag og torsdag).

Trondheim kommune har i denne perioden ansatt vikarlege Danny Ekström i full stilling for å ivareta pasientene ved Ranheim legesenter på best mulig måte. Dere må derfor påregne å kunne få time hos vikarlege istedenfor fastlegen i perioder. Totalt vil det bli flere tilgjengelige legetimer enn tidligere.

Informasjon om Helseplattformen:
Helseplattformen er en ny felles pasientjournal med målsetning «Én innbygger - én journal». Det er første gang det etableres en felles løsning for kommune- og spesialisthelsetjeneste, fastleger og avtalespesialister. Journalen vil følge pasienten i alle møter med helsetjenesten. Helseplattformen skal gi økt kvalitet i pasientbehandling, bedre pasientsikkerhet og mer brukervennlige systemer både for pasient og helsepersonell. 

Du kan lese mer om Helseplattformen her:
https://helse-midt.no/vart-oppdrag/prosjekter/ehelse/helseplattformen

Influensavaksine 2019/20

21. oktober 2019

Influensavaksine anbefales for (risikogrupper): 

 • Alle fra fylte 65 år
 • Gravide i 2. og 3.trimester
 • Barn og voksne med:
  • diabetes type 1 og 2
  • kronisk lungesykdom, hjerte- og karsykdom, leversvikt eller nyresvikt
  • kronisk nevrologisk sykdom eller skade
  • nedsatt immunforsvar
  • svært alvorlig fedme (KMI over 40)
  • annen alvorlig og/eller kronisk sykdom der influensa utgjør en alvorlig helserisiko, etter individuell vurdering av lege

 

I tillegg anbefales influensavaksine til:

 • Helsepersonell som har pasientkontakt.
 • Husstandskontakter til immunsupprimerte pasienter
 • Svinerøktere og andre som har regelmessig kontakt med levende griser.

 

Vi har brukt opp vaksinene vi fikk utlevert til legesenteret i år. Om du likevel ønsker vaksinering kan du ta kontakt for e-resept. Du henter da vaksinen på apotek som du tar med til legesenteret.

Timebestilling

28. mars 2019

Du kan nå kostnadsfritt bestille vanlig time via e-post på timebestilling@ranheim.nhn.no. Skriv gjerne ønsker om tidspunkt og du får svar på sms. NB! Det er ikke lov å oppgi personlige helseopplysninger via vanlig e-
post.

Hvis du mener du trenger time på dagen må du ringe oss på tlf 73825800.
Bestilling via sms kan fortsatt brukes. Velger du dette så vær oppmerksom på at firmaet som leverer
tjenesten tar kr 6 pr. sms.

Legitimasjon

2. juni 2017

Ta med legitimasjon om du skal hente sykemeldinger, rekvisisjoner, legeerklæringer e.l. Om andre skal hente for deg må de ha med fullmakt og den som henter må ha med sin egen legitimasjon. For egne barn under 16 år kreves ikke fullmakt, men ta med egen legitimasjon.

PasientPost

27. april 2017

Som pasient kan du motta prøvesvar og andre dokumenter fra legekontoret som digital post med PasientPost. Dette er en sikker måte å sende sensitiv informasjon.

Du mottar et varsel per e-post, SMS eller i HelseRespons appen når legen har sendt deg en melding i PasientPost. Klikk på linken du får tilsendt og logg deg inn med BankID i PasientPost for å lese meldingen. Innlogging fungerer på alle plattformer.

Alle innbyggere over 15 år som har et norsk fødselsnummer kan bruke PasientPost.

Her kan du lese mer om pasientpost