Senteret sitt bannerbilde

Rauma Legesenter

Telefonnummer 71166700

Se åpningtider i egen fane.

 

Ved alvorlig sykdom eller skade ring legevakt tlf: 116117

Ved livstruende sykdom eller skade ring: 113

 

Telefonnummer til koronatelefonen (gjelder kun vaksinering)90027934

 

 

Velkommen til våre hjemmesider. Vi ønsker å gjøre kontakten med oss så enkel som mulig. Derfor er det tilrettelagt for bestilling via SMS på disse sidene.

Du vil i tillegg finne en del informasjon om legesenteret her. Ellers er du velkommen til å ta kontakt på telefon dersom du ønsker.Aktuelt

Endringer i fastlegelistene

27. september 2022

Fra 1.oktober 2022 vil det bli en del endringer i fastlegelistene og noen vil i den forbindelse bli flyttet til ny fastlege.

Tomas Zaal (svensk spesialist i allmennmedisin) vil gå inn i nyopprettet 9. fastlegehjemmel. Frem til han får konvertert sin speialistgodkjenning til norsk, vil han betjene den listen som vil stå som "LEDIG LISTE UTEN VIKAR". Han vil overta en del av pasientene fra de legene som skal redusere sitt listetak (antall pasienter på fastlegelisten). Disse blir valgt ut ved tilfeldig uttrekk og vi har ingen innvirkning på denne prosessen.

De som reduserer liste er Cilla Hyldig, Ragnhild Ekre, Jan Drahos og Elin Moldsvor.

De berørte vil få beskjed i eget brev. Alle innbyggere har mulighet til å endre fastlege to ganger pr år og det er mulig å sette seg på venteliste dersom man ønsker. I mellomtiden forholder man seg til den fastlegen man tilhører - ledig liste = Zaal.

Joar Nivfors vil gå inn og jobbe sammen med Elin Moldsvor fra 1/10-22 og dele hennes liste frem til hun går av med pensjo i juni-23. Han vil deretter gå inn som full fastlege på denne listen.  

Koronavaksinasjon

27. september 2022

Det er nå åpent for 4.dose koronavaksine for risikogrupper. Siste vaksinasjonsdag er satt til onsdag 5/9-22 i Rådhussalen. Bestill selv via kommunens hjemmeside eller i app. (Kun gruppe 80+ som fikk personlig innkalling).

Det er foreløpig ikke gitt noen beskjed om når 4.dose skal tilbys resten av befolkningen. Dette vil bli gjort kjent umiddelbart når det blir avgjort.

ÅPNINGSTIDER JULEN 2021

9. desember 2021

24/12  JULAFTEN: 8-12

27/12-30/12: 9-14, SENDEPRØVER /BLODPRØVER MÅ TAS INNEN KL 13

31.12 NYTTÅRSAFTEN: 9-12

SENDEPRØVER/ BLODPRØVER KAN IKKE TAS JULAFTEN OG NYTTÅRSAFTEN

INFLUENSAVAKSINE 2021

21. september 2021

Årets influensavaksine kommer iløpet av uke 43. Det vil bli massevaksinering to ulike dager på Kulturhuset med drop-in prinsippet slik at man ikke trenger å bestille time i forkant. Vaksinen er forbeholdt alle i risikogruppene:

*Beboere i omsorgsboliger og sykehjem

*Fra fylte 65 år

*Gravide etter 12.svangerskapsuke

*Prematurfødte barn

*Barn og voksne med kronisk lungesykdom (inkl astma)

* Hjerte og karsykdom, diabetes type 1 og 2, lever eller nyresvikt, kronisk nevrologisk sykdom eller skade, nedsatt immunforsvar, alvorlig fedme, annen alvorlig eller kronisk sykdom

Følgende dager vil det være vaksinering:

MANDAG 8.NOVEMBER FRA KL 16.30-18.30

MANDAG 15.NOVEMBER FRA KL 16.30-18.30

Vaksineringen skjer ved Rauma Kulturhus

KORONATESTING

14. juli 2021

Vi tar nå koronatester kun på de som har symptomer eller de som må teste seg pga nærkontakt! De som ønsker å ta test pga reise til utlandet, konsert eller arrangement som krever dokumentert test må kontakte en privat leverandør, f.eks bedriftshelsetjeneste. Under ligger linker til tre aktuelle:

www.braastero.no/koronatest (Avdeling Molde og Ålesund)

www.aleris.no (Avdeling Ålesund)

www.avonova.no/bedriftshelsetjenester (tar kun test på arbeidstakere)

www

Blodprøvetaking

24. november 2020

Vi har ikke timebestilling for blodprøvetaking, dette kan taes :

Mandag-torsdag: 08.00-12.00, 13.00-14.00

Fredag: 08.30-12.00, 13.00-14.00.

Ved Snarveien legesenter gjelder samme tidspunkt men innen kl 13.30 hver dag.

Coronavirus - informasjon ulike språk / information other languages

27. april 2020

Any symptoms of coronavirus (airways, head, stomach, taste)? Only  contact by phone 7116 6700!

General information about coronavirus:

https://www.fhi.no/en/op/novel-coronavirus-facts-advice/information-material/generell-informasjon-om-koronavirus-pa-flere-sprak/

Home quarantine and isolation:

https://www.fhi.no/en/op/novel-coronavirus-facts-advice/information-material/informasjon-different-languages/

VIDEOKONSULTASJON MED FASTLEGEN

19. mars 2020

Legene i Rauma har den siste uken startet opp med mulighet for videokonsultasjon slik at du kan holde kontakt med legen din uten å møte opp fysisk på kontoret.

Du bestiller time på SMS som vanlig (eller ringer) og får tid for ca når legen er klar for å ta deg i mot.

Først sendes det en sms med link du må gå inn på. Logg inn med navn, telefonnummer og BankID. Du er nå klar i et "digitalt venterom". Legen åpner videosamtalen når du er pålogget. 

Vi anbefaler at du holder deg i et område med god dekning/Wifi. 

Vær oppmerksom på at videokonsultasjon faktureres som vanlig konsultasjon. 

Nyeste anbefalinger for testing av Covid-19 (Korona-virus)

13. mars 2020

Her finner du de siste retningslinjene for testing for Koronavirus. Vi anbefaler alle å lese gjennom disse før man evt tar kontakt med legesenteret da vi har mye trykk på bl.a. telefon. 

https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

 

Koronavirus (Covid-19)

4. mars 2020

Det er viktig at du IKKE oppsøker legesenteret/legevakten ved mistanke om Koronasmitte.

Om du er syk, hold deg hjemme!

De vanligste symptomene på covid-19 er også vanlige ved andre luftveisinfeksjoner som forkjølelse og influensa. Mange får hoste og/eller feber. I tillegg er det vanlig med nedsatt smak- og luktesans, hodepine, slapphet og muskelverk. Etter hvert utvikler noen tungpustethet.

Man er mest smittsom i dagene rett før og rett etter symptomene starter. Det gjelder både for SARS-CoV-2, men også for en rekke andre luftveisvirus. Det er derfor viktig at man går rett hjem, og holder seg hjemme hvis man får luftveissymptomer eller føler seg syk. Man blir raskt mindre smittsom når symptomene forsvinner. 

Ungdom og voksne  som har fått feber, hoste, sår hals, tungpustethet eller som mistenker at de er smittet av covid-19, bør testes, og holde seg hjemme til de har fått svar på prøven.

Hvis testen viser at de ikke er smittet kan de gå tilbake på jobb/skole når de er i god allmenntilstand (det vil si føler seg frisk og er feberfri), selv om de fortsatt har enkelte symptomer etter luftveisinfeksjon. Hvis testen viser at de er smittet, må de være i isolering, og deres nærkontakter må være i karanatene.

Ungdom og voksne som har fått andre symptomer, for eksempel hodepine men ellers god allmenntilstand,  kan se det an litt hjemme. Hvis symptomene raskt går over av seg selv, behøver man ikke nødvendigvis ta en test. Ungdom og voksne som ikke testes bør være hjemme til de er symptomfrie.

Her finner du mye nyttig informasjon:

https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Les flere nyheter