Bestill time med SMS

Send til 2097:

RØA fødselsdato, ditt navn, grad av hast

(Unngå sensitiv informasjon)

Se eksempel

RØA 030562 Kari Normann Trenger time for konsultasjon

Kr. 6,- per mottatt melding.

Normalt to meldinger - bekreftelse og timeavtale.

NB: Tjenesten kan ikke benyttes om man har reservert seg mot kortnummer
Viktig informasjon om Koronaviruset

Hva kan du få gjort hos oss?

Vi vil at du skal føle deg velkommen på legekontoret og at du skal få faglig behandling og oppfølging. Vi baserer virksomheten på timebestilling, men yter også øyeblikkelig hjelp og går på sykebesøk når det er nødvendig.

Legesenteret har et nødvendig, moderne og velutstyrt laboratorium. Her gjør vi vanlige blodanalyser. Andre prøver utføres i samarbeid med medisinske laboratotier. Vi tar hjerteprøve (EKG), lungefunksjonsundersøkelse og foretar enkle kirurgiske inngrep. Vi tilbyr influensavaksine og andre vanlige vaksiner, men ikke reisevaksiner.

Fastlegeordningen

Fastlegeordningen innebærer at vi prioriterer de pasienter som er på listen. Bare når vi har kapasitet kan vi også ta imot andre pasienter.

Vi oppfordrer derfor pasienter som ønsker å bruke vårt legesenter til å tegne seg på liste hos en av oss. Hvis din fastlege har fri, vil en av de andre legene ta imot deg.

Ønsker du å skifte fastlege? Ring tlf. 810 59 500 eller benytt internett: NAV - Min Fastlege.

Resepter

Pasienter som bruker reseptbelagte medisiner fast, bør be om fornyelse av resept når de er til konsultasjon hos legen. Faste medisiner kan også fornyes uten legekonsultasjon. Resepten kan fakses til apoteket eller sendes i posten mot et tilleggsgebyr. Antibiotikum skrives kun ut etter konsultasjon hos lege.

Sykemeldinger

Lov om folketrygd krever at du må vurderes av en lege for å kunne bli sykemeldt. Derfor er det viktig at pasienter som mener at de trenger sykemelding kontakter legen straks behovet oppstår. Sykemelding per telefon skal normalt følges opp av legeundersøkelse etter få dager.

Konsultasjon

En vanlig konsultasjon hos allmennlege tar ikke mange minuttene. Men vi kan utrette mye på kort tid. Legene prøver å bruke kortere tid for enkle plager, slik at vi kan bruke lenger tid på mer kompliserte og sammensatte lidelser.

Typer konsultasjoner

Øyeblikkelig hjelp konsultasjoner varer gjerne 5 - 10 minutter. Her tar vi oss kun av den akutte lidelsen. Andre problemer må tas opp i vanlige konsultasjoner.

Vanlig konsultasjon varer 10 - 20 minutter (ved slike konsultasjoner bør man konsentrere seg om ett hovedproblem.) Vi kan også ordne praktiske ting som fornyelse av resepter. Skriv gjerne en huskeliste på forhånd, slik at vi kan planlegge konsultasjonen fra starten. Noen ganger viser det seg at problemet er mer sammensatt enn man trodde på forhånd. Da kan det bli nødvendig å avtale ny time.

Samtaletimer varer 20 - 45 minutter og er gjerne lagt til slutten av dagen.

Laboratoriet

Laboratoriet er åpent for enkle tjenester uten legebesøk. Øreskylling, setting av sprøyter, sårskift, fjerning av sting og blod- og urinkontroll: Dette bør fortrinnsvis gjøres i tiden 08.15 - 11.00 og 12.45 - 14.00 eller etter avtale med sykepleier Inger eller en av våre helsesekretærer. Vi minner om at alle blodprøver gjennomføres mellom kl. 08:15 t.o.m. 10.30 på Fredager. Celleprøver vil først bli tatt fra 01.09.2020