Bestill time med SMS

Send til 2097:

ROMSÅS fødselsdato, ditt navn, grad av hast

(Unngå sensitiv informasjon)

Se eksempel

ROMSÅS 030562 Kari Normann Trenger time for konsultasjon

Kr. 6,- per mottatt melding.

Normalt to meldinger - bekreftelse og timeavtale.

NB: Tjenesten kan ikke benyttes om man har reservert seg mot kortnummer

Hvordan bestille time?

Det er mange som ønsker å nå oss og det kan ta litt tid å komme igjennom på telefon. Om du vil gjøre det enkelt og spare tid kan du benytte vårt SMS køfrisystem. Da skriver du ROMSÅS navnet ditt fødselsdatoen din og navnet på fastlegen og hva det gjelder og sender meldingen til 2097. Unngå sensitive opplysninger. En slik melding kan se slik ut: ROMSÅS Ola Hansen 040590 Dr Frisk. Ønsker time pga skuldersmerter. Tjenesten koster kr 6,- pr. mottatt melding. Du kan sende meldingen når som helst på døgnet. Vi svarer deg i løpet av dagen, og som regel innen 2-3 timer.

Vi har "Time på dagen". Timeboksystemet vårt er slik at de fleste timene ikke kan bookes på forhånd. På denne måten vil vi normalt ha god kapasitet for time på dagen, og du kan vente med å bestille time til samme dag.
SEND MELDINGEN KVELDEN FØR DU VIL KOMME ELLER TIDLIG PÅ MORGENEN for time samme dag. SMS-bestilling må ikke benyttes dersom liv og helse er i fare.
Du kan også ringe legesenterets sentralbord for timebestilling dersom du ikke har mobiltelefon eller kan bruke SMS.

Avbestille time, eller endre timeavtale

Ring oss eller send ROMSÅS navnet ditt og fødselsdato med avbestillingen eller ønsket om endring av time til 2097. Dette må skje innen 24 timer før konsultasjonen skal finne sted, ellers blir timen belastet. Dette gjelder også barn, gravide og pasienter med FRIKORT. Hvis du sender melding med ønske om time om kvelden, husk å ha telefonen på neste morgen når medarbeiderne har kommet på jobb igjen.

Hvordan bestille resepter på faste medisiner?

Faste medisiner kan bestilles over SMS. Vær nøyaktig i meldingen. Du kan også ringe legesenterets sentralbord for bestilling. Resept på vanedannende medikamenter fås normalt kun ved legekonsultasjon dersom du ikke har avtale om noe annet med din lege.
Husk å bestille faste medisiner i god tid. Det er ikke alle dager legen din er tilgjengelig.

Vi har innført e-resept. Det vil si at du kan hente resepten på hvilket som helst apotek. Du oppgir bare ditt fødselsnummer eller fødselsdato og navn.

E-resept er uten kostnad for deg. Dersom resepten skal hentes i vår resepsjon vil det fortsatt være en kostnad på kr 45,-

 

Hvordan få legen hjem til deg?

Pasienter som av helsemessige grunner ikke kan komme til legesenteret kan få sykebesøk. Dette må som regel planlegges i god tid.
Ved øyeblikkelig hjelp henvises til Oslo legevakts sykebesøksleger.

Vaksinering

Vi vaksinerer mot influensa hver høst. Visse andre vaksiner kan settes etter avtale, men vi utfører ikke reisevaksinering.
Vi anbefaler da Reisevaksinasjonskontoret på Grønland. Adresse:  Grønland 30 (4. etasje), samme bygg som Grønland helsestasjon. Tlf: 23 43 19 08 (12.30 - 15.30)Åpningstider:  kl. 08.00 - 15.00 Reisevaksinasjonskontoret tilbyr råd og veiledning i forbindelse med utenlandsreiser, vaksinering og reseptforskriving på malarieaprofylakse. Vaksinebehovet er avhengig av hvilket land du skal til, hvor lenge du skal være borte og hvor du skal bo. Ta kontakt med vaksinasjonskontoret for råd og vaksinering minst 2 uker før avreise.