Bestill time med SMS

Send til 2097:

ROMSÅS fødselsdato, ditt navn, grad av hast

(Unngå sensitiv informasjon)

Se eksempel

ROMSÅS 030562 Kari Normann Trenger time for konsultasjon

Kr. 6,- per mottatt melding.

Normalt to meldinger - bekreftelse og timeavtale.

NB: Tjenesten kan ikke benyttes om man har reservert seg mot kortnummer

Time-samme-dag konseptet


HVORDAN FUNGERER "TIME-SAMME-DAG" eller SMS-bestilling?

Vår målsetting er at du som pasient skal få time den dagen du ønsker det og ikke langt frem i tid. Derfor har vi siden juli 2008 hatt timeboksystemet som kalles ”Time-samme-dag”. Takket være SMS er det lett å komme gjennom hos oss, og du slipper å sitte i en endeløs telefonkø. Dersom du ikke kan bruke SMS er du fortsatt velkommen til å ringe når telefonen åpner klokken 9. Du kan også bruke SMS for å avbestille timer.

 

Vi ønsker at du skal få time-på-dagen uavhengig av om det medisinsk sett er akutt eller ikke. For å få dette til må de fleste av avtalene i timeboken være sperret frem til aktuell dag. Normalt har vi da god kapasitet til å ta i mot alle henvendelser den dagen. 

Også hos oss blir det fullt i løpet av dagen, og noen dager tidligere enn andre avhengig av pågangen. Vi anbefaler derfor at du sender SMS kvelden før du vil ha time. Når helsesekretærene kommer på jobb om morgenen vil du få svar.

De fleste ønsker å få time hos sin fastlege. Dersom fastlegen din ikke er tilstede vil du ofte få beskjed om å sende ny SMS når legen er tilbake. Dersom det haster vil du få mulighet til å komme til en av de andre legene ved senteret. I menyen til venstre kan du klikke på "Ansatte" og finne oversikt over hvilke dager din fastlege er tilstede. Ingen av legene tar imot pasienter alle dager, så sett deg gjerne inn i når din fastlege er tilgjengelig.

 *SMS (gebyr via Helserespons) -  (Kr. 12 pr henvendelse)* Vi presiserer at bruk av SMS er noe du,  som bruker,  velger og at dette ikke er en forutsetning for bestilling av timer hos oss da dette kan gjøres gratis enten via  personlig oppmøte  eller telefon

3) Der er planer om å bruke SMS via Helsenorge.no ( gratis med unntak av e-konsultasjon) men foreløpig   er tjenesten ikke kompatibel med vårt journalsystemer . Vi kommer tilbake med informasjoner når tjenesten er mulig å integrere.

 

Hva med planlegging? For noen pasienter og i noen situasjoner er det nødvendig å planlegge når man skal ha legetime. For eksempel ved en avtalt oppfølging hvor man skal komme fastende om morgenen. I slike tilfeller vil det som hovedregel være nødvendig å bestille timen i god tid, varierende fra 1-3 uker i forveien.