Hopp til hovedinnhold

BETALING


Hovedregelen er opggjør ved legekontoreet med kort eller kontant. Det vil si at du betaler med kort eller kontant samme dagen som du har legetime eller henter noe.

Dersom du ønsker å få en giro kan du bare gå igjen, da det går oppgjør natten etter, så giro blir sendt ut av Melin Medical AS. Giro vil belastes i tillegg med 55,00 kr (Går ikke på egenandel). En giro som ikke blir betalt innen betalingsfristen, vil bli purret på - da kommer purregebyr i tillegg. Vi bruker firmaet Melin Medical AS til dette. Det kan også bli aktuelt med inkasso dersom det er nødvendig.

OBS: Timer som ikke blir avbestilt senere enn 24 timer før avtalt time, eller ikke benyttes, blir belastet pasienten. DETTE GJELDER OGSÅ FOR BARN OG DE SOM HAR FRIKORT. Denne egenandelen inngår ikke i frikortavtalen.

Barn under 16 år skal ikke betale egenandel.

FRIKORT: Frikort utstedes av Helfo når du har betalt egenandeler opp til et beløp som er fastsatt årlig fra Stortinget. Når du har fått frikort, slipper du å betale egenandeler for de tjenestene som omfattes av frikortet resten av kalenderåret. Vær obs på at det er enkelte kostnader som ikke dekkes av frikortet.

Det finnes 2 typer frikort som gjelder for ulike tjenester. Du må selv betale egenandeler inntil du når egenandelstaket. Fra 1. Juni, 2010 kommer frikortet automatisk i posten.

Egenandelstak 1 ("vanlig frikort") gjelder ved - undersøkelse ov behandling hos lege, psykolog, i poliklinikk og røntgeninstitutt - reise i forbindelse med undersøkelse og behandling - viktige legemidler og spesielt medisinsk utstyr på blå resept. Egenandelstaket for 2017 2205,-