Viktig informasjon om Koronaviruset

Aktuelt


Timer som ikke avbestilles

29. mars 2019 kl. 09:37

Timer som ikke avbestilles hos lege, laboratoret eller skiftestue vil bli fakturert med konsultasjonens grunnbeløp. Dette gjelder også for de som har frikort.

Kostnader ved sms

25. oktober 2018 kl. 13:41

Vadsø kommune har fra 21. September tatt kostnadene for SMS tjenesten. Det vil si at pasientene betaler ingenting. 

Fysioterapi

1. desember 2017 kl. 10:55

Fra 1. januar 2018 trenger ikke pasienter lenger henvisning fra lege, manuellterapeut eller kiropraktor for å få time hos fysioterapeut.

Dette betyr at pasienter som har behov for fysioterapi kan oppsøke fysioterapeut direkte.

Det er fortsatt en forutsetning for stønad at pasienten går til en fysioterapeut som har driftsavtale med kommunen, som er Fysio Nord og Arne Huru.

Telefontime med fastlege

1. desember 2017 kl. 10:54

Telefontime med fastlege brukes til enkle, korte problemstillinger f.eks forlenge sykemelding, bytte merke på p-piller, prøvesvar eller andre ting som tar inntil 5 minutter. I noen tilfeller har du avtalt direkte med fastlegen at legen ringer.

Ønskes henvisning til sykehus må du ha en vanlig legetime. Det samme gjelder andre større problemstillinger som du forventer at tar mer enn 5 minutter. Du trenger ikke telefontime med fastlegen for å få legetime. Fornying av resepter gjøres som reseptbestilling, og krever sjelden telefontime.

Legene ønsker at du må oppgi kort info til sekretær om hva telefontimen gjelder. Dette for at legene skal kunne forberede seg i forkant. Sekretær kan da også lettere vurdere om du må ha legetime istedenfor telefontime.

Gi beskjed til sekretær dersom du har begrensninger i forhold til når på dagen lege kan ringe.

Reseptbestilling

23. november 2017 kl. 14:40

Når du bestiller resepter blir bestillingen din lagt til lege for gjennomgang og godkjenning. Resepten sendes deretter elektronisk til apotek innen 2-3 virkedager.