Senteret sitt bannerbilde

Songdalen legesenter

Velkommen til våre hjemmesider. Vi ønsker å bli enda bedre og gjøre kontakten med oss så enkel som mulig. Det er mange som ønsker å nå oss og det kan ta litt tid å komme igjennom på telefon. Vi jobber med å få ned telefontiden. Om du vil gjøre det enkelt og spare tid kan du benytte timebestilling på nett eller sms.

 

På www.songdalenlegesenter.no kan du selv plukke time i din leges timebok. Du kan se hvilke timer som er ledig hos de respektive legene på hvilke dager og selv reservere time uten å gå via legesekretærene. Du vil etter kort tid motta en bekreftelse på timen på sms. OBS: Du vil IKKE motta påminnelse om timer booket på nett. Fortrinnsvis skal man bestille time hos sin fastlege. Du har også anledning til å bestille time hos turnuslege.

En legetime er ca 15 minutter og vi anbefaler en problemstilling per konsultasjon. Det er også viktig for å hjelpe oss og holde tiden/ unngå forsinkelser for neste pasient.

Dersom det er noe ekstraordinært som krever mer enn en ordinær konsultasjon må time bestilles per telefon som tidligere:

Det er også tilrettelagt for bestilling via SMS på disse sidene. Du vil i tillegg finne en del informasjon om legesenteret her. Ellers er du velkommen til å ta kontakt på telefon dersom du ønsker.

 

Via SMS kan du:

Bestille time (Gjelder ikke akutt-timer)

Bestille resept.

Avbestille time (Avbestilling må senest skje 24 timer før oppsatt time. Gjelder kun virkedager, ikke helg).

Få svar på når du har time.

Vi har godkjent sjømannslege og petroleumslege for hhv vurdering mtp sjømannsattest og petroleumsattest. 

 

Illustrasjon eller bilde for senter


Aktuelt

Songdalen legesenter stengt fredag 20/05

10. mai 2022

Legesenteret holder stengt fredag 20. mai. Søgne Legesenter vil da yte øyeblikkelig hjelp til pasienter med tilknytning til  Songdalen legesenter. Det vil fredag 20/05 ikke være mulig å kontakte Songdalen legesenter for reseptbestilling, timbestilling eller annet som ikke er akutt/øyeblikkelig hjelp.

Vi gratulerer Jasmin Haj Younes med vel gjennomført doktorgrad!

4. februar 2022

Jasmin Haj Younes disputerte den 26/01.2022 for ph.d-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen "Health and Healthcare Access and Utilization Among Syrian Refugees Migrating to Norway". Vi er stolte over å ha Jasmin med på laget!

Link til avhandlingen: Bedre helse etter flukt | Nye doktorgrader | UiB

Sjømannsattest og Petroleumsattest. Time på dagen, mandag til fredag.

16. januar 2022

Time for sjømannsattester og petroleumsattester tilbys hver dag hos Rune Bjoraa Hodne. Ingen ventetid. Send mail til attest@songdalenlegesenter.no eller ring legesenteret for time på telefon 38185120.

Vil tilbyr koronatest til reiseformål

10. januar 2022

Ring oss på tlf 38185120 for time til "reisetest". Vi trenger fødsels og personnummer for å registrere testen. Dersom du ikke har norsk personnummer behøves fødselsdato og fullt navn. Vi gjennomfører nå kun antigen/hurtigtest. Pasienten er selv ansvarlig for å undersøke hvilkten test-type som kreves til deres reisemål.  Ved hurtigtest må man vente til testsvaret foreligger, (ca 15 minutter ) for å få med attest. Det koster 500,- kr for test, dette inkluderer attest. Vi tester mandag til fredag, ingen testing i helgene.

Kontakt oss for influensavaksine.

1. oktober 2021

Det er egenandel på kroner 50 for personer som tilhører risikogruppe. For personer med frikort og som samtidig tilhører risikogruppe vil vaksinering være gratis. Ring legesenteret for avtale.

Influensavaksine blir anbefalt til alle over 65 år, gravide i 2. og 3. trimester, personer med hjerte- og lungesykdommer, nyre- eller leversvikt, enkelte nevrologiske tilstander, svakt immunforsvar og personer med stor overvekt (BMI over 40).

Disse tilstandene gir økt risiko for alvorlig influensasykdom og komplikasjoner som kan føre til innleggelse på sykehus. Influensa kan føre til lungebetennelse og forverring av kroniske grunnsykdommer. Det er vist at vaksinasjon reduserer risikoen for slike komplikasjoner.

Ta kontakt dersom du trenger vaksine!

Ny fastlege ved Songdalen Legesenter!

7. januar 2021

Vi har gleden av å ønske dr. Hanne Marita Nilsen Lund velkommen som allmennlege ved Songdalen Nye legesenter. Dr. Lund vil overta fastlegepraksis etter dr. Kjell Kristensen som nå har gått av med pensjon. Dr. Lund har jobbet i flere år ved Sørlandet Sykehus og har bred kirurisk erfaring. Hun kommer nå fra et vikariat ved Søgne Legesenter.

Nedetid på telefonen

30. november 2020

Vi har desverre nedetid på telefonen. Vi beklager til alle som ikke kommer igjennom på telefonen. Vi jobber med å løse problemet.

Influensavaksine

16. september 2020

Årets influensavaksine ventes i uke 42.
Det må i år bestilles time per telefon for å sette vaksinen. Dette pga pandemisituasjonen.
Ring legesenteret på tlf 38185120 eller send oss melding via helserespons for å avtale tidspunkt.

Koronatesting Songdalen Legesenter

12. august 2020

Vi utfører nå koronatesting i garasje tilknyttet Songdalen Legesenter. Er du i tvil om du bør testes kan du sjekke på linken under. Her får du råd om hva du skal gjøre ved symptomer eller mistanke om covid-19. Kontakt oss for timebestilling.
 
https://tjenester.helsenorge.no/veileder?Query=Questionnaire%3Fname%3DNHN-Veileder-Korona

Helene Marie Thomassen-Alsaker er tilbake fra permisjon og spesialisering.

14. mai 2020

Vi er glade for å ha Helene Thomassen-Alsaker tilbake på legesenteret. Hun har en periode hatt vikar men er nå tilbake permanent. Helene har foreløpig god kapasitet og ledige plasser som fastlege.

Les flere nyheter