Personvernerklæring HelseRespons.no

HelseRespons tar sikkerheten til dine personopplysninger på alvor, som betyr at det skal være sikkert for deg å benytte deg av de produktene og tjenestene vi tilbyr. I denne personvernerklæringen vil vi informere deg om hvordan vi behandler personopplysningene til besøkende på nettsiden vår HelseRespons.no.

Om du ønsker nærmere informasjon om hvordan dine personopplysninger behandles i hver av de ulike tjenestene til HelseRespons finner du dette her:


1. Formål

Formålet med behandlingen av personopplysninger som samles inn via Helserespons.no er å gi ut informasjon om våre produkter og tjenester samt kommunisere med våre kunder på et enkelt og brukervennlig vis.

HelseRespons er levert av WTW AS. WTW er behandlingsansvarlig for alle personopplysninger som samles inn via HelseRespons.no.

HelseRespons.no inneholder et administrasjonsgrensensnitt beskyttet med egen innlogging for de Legekontor/Behandlingssteder som benytter seg av produkter i HelseResponsporteføljen. Denne personvernerklæringen beskriver ikke databehandlingen som gjelder administrasjonsgrensesnittet. Det er opprettet egne databehandleravtaler mellom WTW AS og hvert enkelt legekontor som beskriver hvordan data tilhørende legekontoret behandles i administrasjonsgrensesnittet. Denne informasjonen er også tilgjengelig via grensesnittet bak legekontorenes innlogging.


2. Rettslig grunnlag

Behandling av dine personopplysninger er nødvendig for å kunne bruke kontaktskjemaene og øvrig funksjonalitet på nettsiden. Før du sender en melding til oss via nettsidens kontaktskjema vil du bli opplyst om at dine personopplysninger behandles i samsvar med denne personvernerklæringen.


3. Kontaktskjema

Kontaktskjemaene er en enkel måte for deg å henvende deg til oss på. Informasjonen du registrerer i våre kontaktskjema er nødvendige for at vi skal kunne følge opp og besvare din henvendelse på et effektivt vis. Det er valgfritt å benytte deg av kontaktskjemaene. Du kan velge å heller sende oss en e-post eller ringe oss direkte på oppgitt nummer/e-postadresse.


4. Teknisk informasjon

Når du besøker helserespons.no blir din IP-adresse, tidspunkt for forespørselen, info om nettleser, inkludert valg språk, loggført i en applikasjonslogg. Dette er informasjon som normalt logges på enhver nettside og kreves for at løsningen skal kunne fungere på gitt plattform og fungerer slik den skal. Dette gir oss også informasjon som er nødvendig for å identifisere og løse problemet dersom det skulle oppstå en feil.


5. Bruksanalyse

Helserespons.no benytter Google Analytics. Detter er et verktøy som gir anonymiserte rapporter på hvordan nettsiden benyttes og gir verdifull input til tjenesteutvikleren for å kunne identifisere behov for tjenesteforbedringer.


6. Informasjonskapsler

For å optimalisere brukeropplevelsen av tjenesten, benytter hjemmesiden informasjonskapsler. Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside og som er nødvendig for at navigasjon og funksjoner på nettstedet skal fungere smidig. Merk at det gjennom bruken av informasjonskapsler aldri blir lagret informasjon som kan identifisere deg personlig. Det er mulig å besøke hjemmesiden uten at informasjonskapsler er i bruk. Dette gjøres ved at du velger innstillinger for dette i din nettleser.


7. Kilder til personopplysninger

Personopplysningene som behandles gjennom HelseRespons er lagt inn eller generert av deg selv. Det er ingen innhenting av informasjon fra eksterne register eller tjenester.


8. Tilgang til personopplysninger

Personopplysninger som behandles vil kun være tilgjengelig for autorisert personell med tjenestlig behov tilknyttet tjenesteleverandøren.

Ingen opplysninger registrert via helserespons.no utleveres til eksterne tredjeparter, hverken i Norge eller i utlandet, som ikke er nevnt i denne personvernerklæring.


9. Rettigheter og informasjonskrav

Du skal informeres om behandlingen av dine personopplysninger. Denne erklæringen er derfor til enhver tid tilgjengelig fra nettsiden til ditt legekontor.

Som bruker av HelseRespons har du rett til:

*Dersom det avdekkes feil i personopplysninger som kommer fra legekontor/klinikk må du ta direkte kontakt med disse for å rette opp i opplysningene.


10. Lagring og sletting

Dine personopplysninger vil ikke lagres lenger enn nødvendig for å oppnå det kommunikasjonsformålet tjenesten brukes til.

Informasjon registrert via kontaktskjema: Informasjonen du sender til oss via nettsidens kontaktskjema vil oppbevares i vårt supportsystem med det formål å behandle henvendelsen din og kunne følge opp ditt kundeforhold med oss.

Teknisk informasjon: Ulike deler av applikasjonsloggen oppbevares i tilstrekkelig tid til å sikre at tjenesten fungerer slik den skal og at kundene mottar den servicen de har krav på.


11. Sikkerhet

HelseRespons.no sikres i tråd med kravene i den gjeldende personopplysningsloven. Tjenesteleverandør WTW AS følger Norm for informasjonssikkerhet i helse og omsorgstjenesten. Dette er et omforent sett med krav til informasjonssikkerhet basert på den gjeldende personvern- og helselovgivningen. Se www.normen.no for mer informasjon.

WTW AS har ivaretatt informasjonssikkerhetstiltak og interne rutiner for å verifisere at ingen personopplysninger kommer på avveie eller blir benyttet for andre formål enn beskrevet i denne personvernerklæringen.

All kommunikasjon mellom helserespons.no og baksystem, inkludert meldingene som sendes fra kontaktskjemaene, er sikret med Hypertext Transfer Protocol Secure (HTTPS) som gir autentisering og kryptering av sendte data ved hjelp av digitale sertifikater.


12. Kontaktinfo

Ved behov for utvidet informasjon vedrørende personvern og sikkerhet i HelseRespons, ta kontakt med systemutvikler WTW AS på post@wtw.no

Vi gjør oppmerksom på at personvernerklæringen vil bli oppdatert i takt med at det utføres endringer på systemet. Oppdatert personvernerklæring vil alltid være tilgjengelig via helserespons.no slik at du til enhver tid er informert om hvordan personopplysninger behandles.





Sted: Trondheim
Publisert: 15.06.2018
Siost endret dato: 15.06.2018
WTW AS

Meld deg på vårt nyhetsbrev


Vennligst oppgi en e-postadresse med gyldig format.